8 : Domainer.se < 1 2 " !

 
Startsida
Meny
» Introduktion
» Inspiration
» Idéer
» AdSense
» Dyraste
» Webbhotell
» Gratis banners
» Sökordsmarknadsföring
» Länkar

» Kontakta oss

Länkar
» Gratissaker
» Domäner
» Domainers
» En Domainer
» Snapback
» Domainhunter

Sök på Google
Google
 
adsense


ADSENSE - Hur gör man för att lyckas?

Många frågar sig "Hur hämtar AdSense informationen, så det visas relevanta annons för sidans innehåll?". Här är en del av svaret, både vad man ska göra och vad man bör undvika. Det är ju viktigt att man får rätt annonser, för passar de inte målgruppen så går antalet klick per besökare ner (detta tal kallas CTR), även intäkten för varje klick är viktig i sammanhanget (detta förkortas på engelska CPC). På mina sidor är den allt från 0,6 till 6 kr i snitt (alltså en skillnad på 10 ggr), därför är det bra om annonserna "genereras" av så dyra ord som möjligt.

 
 

Optimera din sida för Adsense! Här är några bra tips :
* Ha minst ett eller två av de mest viktiga sökorden i sidtiteln <TITLE> och titeln <H1> eller <H2>, samt om det fungerar även i domännamnet (t ex www.datorer-skrivare.se).
* Skriv dina sökord även i bildtaggarna, ex <img src="pic1.jpg" alt="datorer">
* Upprepa viktigaste sökorden ofta i texten utan att du gör det okontrollerat. Låt gärna vissa av orden vara länkar, i fet eller kursiv stil.
* Ha mycket textinnehåll, Google älskar sådant.
* Få så många länkningar som möjligt till dina sidor utan att du själv behöver länka till dem, detta är ett kvalitetsbevis och ökar din rankning hos Google.
* Undvik tungladdad grafik.
* Undvik Flash och Java-applets om möjligt för dessa registreras inte innehållsmässigt av Google, bara filnamnen.
* Använd rätt storlek och färger på annonserna, här ser ni vilka AdSense-format man kan välja på.


Detta kan leda till avstängning:
* Kontot är nytt och ger ovanligt mycket annonsklick i förhållande till trafikmängden, t ex en CTR på över 50 % verkar alltid lite misstänkt (mitt snitt är 30 %).
* Uppmana aldrig folk att trycka på dina annonser.
* Många annonsklick från samma IP och session.
* Annonsklick från samma IP som varit inne på Google Adsenses administrationssida, alltså logga inte in från samma nätverk (ip-adress) som du vet kommer att ge klick.